Greckie oliwki Kalamata bez pestek 190g

Oliwki Kalamata to prawdopodobnie najbardziej znane greckie oliwki, które można znaleźć tylko w południowej części Peloponezu i zachodniej Grecji środkowej. Ze względu na większe liście drzewa oliwnego Kalamata, w porównaniu do innych rodzajów drzew oliwnych, pochłania ono więcej światła słonecznego, nadając owocom ciemnofioletowy kolor, gęstą konsystencję i niepowtarzalny smak, porównywalny z niektórymi najlepszymi winami. Oliwki Kalamata zbiera się od końca listopada do początku grudnia, kiedy są całkowicie zerwane z drzewem, aby uzyskać czarny kolor. Po zbiorze są peklowane w solance i konserwowane w occie i oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, co nadaje im niepowtarzalny wędzony, owocowy i bogaty smak. Oliwki Kalamata mają błyszczącą i napiętą skórkę, gładką konsystencję i niepowtarzalny kształt migdałów.

Składniki: Oliwki odmiany Kalamata, woda, sól morska, ocet winny (8%), oliwa z oliwek Extra Virgin. Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym. Najlepiej spożyć przed końcem daty drukowanej na opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 20 dni. Waga netto 190g. Pochodzenie Grecja.

Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 899kJ/ 215kcal. Tłuszcz 5,4g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g. Węglowodany 1,2g - w tym cukry 0g. Błonnik 0,7g. Białko 0,3g. Sól 0,2g.

Kraj
Grecja
Pojemność
190 g
Nowy produkt
9,90 zł cena promocyjna
14,90 zł cena regularna
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 14,90 zł
Dostępny

Oliwki Kalamata to prawdopodobnie najbardziej znane greckie oliwki, które można znaleźć tylko w południowej części Peloponezu i zachodniej Grecji środkowej. Ze względu na większe liście drzewa oliwnego Kalamata, w porównaniu do innych rodzajów drzew oliwnych, pochłania ono więcej światła słonecznego, nadając owocom ciemnofioletowy kolor, gęstą konsystencję i niepowtarzalny smak, porównywalny z niektórymi najlepszymi winami. Oliwki Kalamata zbiera się od końca listopada do początku grudnia, kiedy są całkowicie zerwane z drzewem, aby uzyskać czarny kolor. Po zbiorze są peklowane w solance i konserwowane w occie i oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, co nadaje im niepowtarzalny wędzony, owocowy i bogaty smak. Oliwki Kalamata mają błyszczącą i napiętą skórkę, gładką konsystencję i niepowtarzalny kształt migdałów.

Składniki: Oliwki odmiany Kalamata, woda, sól morska, ocet winny (8%), oliwa z oliwek Extra Virgin. Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym. Najlepiej spożyć przed końcem daty drukowanej na opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 20 dni. Waga netto 190g. Pochodzenie Grecja.

Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 899kJ/ 215kcal. Tłuszcz 5,4g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g. Węglowodany 1,2g - w tym cukry 0g. Błonnik 0,7g. Białko 0,3g. Sól 0,2g.

Szczegóły

Kraj
Grecja
Pojemność
190 g
Komentarze
System RabatBack!
System RabatBack!

Zbieraj punkty za zakupy, które wymienimy na bony rabatowe.

Oszczędność
Oszczędność

W ofercie mamy alkohole na każdą kieszeń. Dodatkowo za swoje zamówienie możesz otrzymać liczne rabaty.

Klub dobrewina.pl
Klub dobrewina.pl

Zawsze możesz dołączyć do naszego Klubu dobrewina.pl i czerpać korzyści z członkostwa.

Masz pytanie?
Masz pytanie?

Skontaktuj się z nami, a na pewno Ci pomożemy.

+48 664 159 023

sklep@dobrewina.pl