Greckie oliwki Kalamata z pestkami 190g
Oliwki Kalamata to prawdopodobnie najbardziej znane greckie oliwki, które można znaleźć tylko w południowej części Peloponezu i zachodniej Grecji środkowej. Ze względu na większe liście drzewa oliwnego Kalamata, w porównaniu do innych rodzajów drzew oliwnych, pochłania ono więcej światła słonecznego, nadając owocom ciemnofioletowy kolor, gęstą konsystencję i niepowtarzalny smak, porównywalny z niektórymi najlepszymi winami. Oliwki Kalamata zbiera się od końca listopada do początku grudnia, kiedy są całkowicie zerwane z drzewem, aby uzyskać czarny kolor. Po zbiorze są peklowane w solance i konserwowane w occie i oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, co nadaje im niepowtarzalny wędzony, owocowy i bogaty smak. Oliwki Kalamata mają błyszczącą i napiętą skórkę, gładką konsystencję i niepowtarzalny kształt migdałów.
Składniki: Oliwki Kalamata, woda, sól morska, ocet winny (8%), oliwa z oliwek Extra Virgin. Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym. Najlepiej spożyć przed końcem daty drukowanej na opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 20 dni. Waga netto 215g. Pochodzenie Grecja.
Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 1.108kJ/ 265kcal. Tłuszcz 5,4g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g. Węglowodany 1,2g - w tym cukry 0,7g. Błonnik 0,7g. Białko 0,3g. Sól 0,17g.
- Kraj
- Grecja
- Pojemność
- 190 g
Oliwki Kalamata to prawdopodobnie najbardziej znane greckie oliwki, które można znaleźć tylko w południowej części Peloponezu i zachodniej Grecji środkowej. Ze względu na większe liście drzewa oliwnego Kalamata, w porównaniu do innych rodzajów drzew oliwnych, pochłania ono więcej światła słonecznego, nadając owocom ciemnofioletowy kolor, gęstą konsystencję i niepowtarzalny smak, porównywalny z niektórymi najlepszymi winami. Oliwki Kalamata zbiera się od końca listopada do początku grudnia, kiedy są całkowicie zerwane z drzewem, aby uzyskać czarny kolor. Po zbiorze są peklowane w solance i konserwowane w occie i oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, co nadaje im niepowtarzalny wędzony, owocowy i bogaty smak. Oliwki Kalamata mają błyszczącą i napiętą skórkę, gładką konsystencję i niepowtarzalny kształt migdałów.
Składniki: Oliwki Kalamata, woda, sól morska, ocet winny (8%), oliwa z oliwek Extra Virgin. Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym. Najlepiej spożyć przed końcem daty drukowanej na opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 20 dni. Waga netto 215g. Pochodzenie Grecja.
Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 1.108kJ/ 265kcal. Tłuszcz 5,4g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g. Węglowodany 1,2g - w tym cukry 0,7g. Błonnik 0,7g. Białko 0,3g. Sól 0,17g.
Szczegóły
Popularne produkty
Zbieraj punkty za zakupy, które wymienimy na bony rabatowe.
W ofercie mamy alkohole na każdą kieszeń. Dodatkowo za swoje zamówienie możesz otrzymać liczne rabaty.
Zawsze możesz dołączyć do naszego Klubu dobrewina.pl i czerpać korzyści z członkostwa.