Amarone Classico DOCG Ca´ La Bionda Eco 0,75 L

Ca' La Bionda położony jest na terenie Marano di Valpolicella, w sercu historycznie klasycznej strefy Valpolicella. Winiarnia została założona w 1902 roku przez Pietro Castellaniego, a jej certyfikowanymi organicznie winnicami o powierzchni 29 hektarów zarządza obecnie czwarte pokolenie. Ta mieszanka 70% Corvina, 20% Corvinone i 10% Rondinella i Molinara jest posadzona w bardzo skalistym wapieniu gliniastym na wysokości 200 m. Najlepsze i najluźniejsze grona umieszcza się na stojakach do suszenia trzciny w celu suszenia/podniesienia winogron. Ten okres suszenia trwa od zbioru do końca stycznia lub początku lutego. W tym okresie winogrona tracą około 40% swojej masy w wodzie, dzięki czemu gotowe wino ma niezwykłą koncentrację. Ten Amarone był fermentowany w stali nierdzewnej przed 36 miesiącami w beczkach o pojemności 3000 litrów. Dojrzałość i koncentracja spotykają się z jasną świeżością, przeciwstawiając się zużytej skórze, malinie, wiśniom i zakurzonym kamieniom zakrywającym podniebienie. Garbniki są ciągnące się, nadając temu winu podniesiony, przyprawiony finisz. Jest tu dużo naturalnej świeżości, dzięki czemu 16% jest znacznie lżejsze.

Kolor
Wino czerwone
Kraj
Włochy
Region
Veneto
Szczep(y)
Corvina
Corvinone
Molinara
Rondinella
Apelacja
DOCG Amarone della Valpolicella
Cierpkość Kwasowość
Soczyste - Dojrzałe
Rodzaj
Spokojne
Pojemność
750 ml
Zawartość alkoholu
16%
Wytrawność
wytrawne słodkie
Pełnia
lekkie pełne
199,00 zł cena klubowa
179,00 zł Super6
239,00 zł cena regularna
Dostępny

Ca' La Bionda położony jest na terenie Marano di Valpolicella, w sercu historycznie klasycznej strefy Valpolicella. Winiarnia została założona w 1902 roku przez Pietro Castellaniego, a jej certyfikowanymi organicznie winnicami o powierzchni 29 hektarów zarządza obecnie czwarte pokolenie. Ta mieszanka 70% Corvina, 20% Corvinone i 10% Rondinella i Molinara jest posadzona w bardzo skalistym wapieniu gliniastym na wysokości 200 m. Najlepsze i najluźniejsze grona umieszcza się na stojakach do suszenia trzciny w celu suszenia/podniesienia winogron. Ten okres suszenia trwa od zbioru do końca stycznia lub początku lutego. W tym okresie winogrona tracą około 40% swojej masy w wodzie, dzięki czemu gotowe wino ma niezwykłą koncentrację. Ten Amarone był fermentowany w stali nierdzewnej przed 36 miesiącami w beczkach o pojemności 3000 litrów. Dojrzałość i koncentracja spotykają się z jasną świeżością, przeciwstawiając się zużytej skórze, malinie, wiśniom i zakurzonym kamieniom zakrywającym podniebienie. Garbniki są ciągnące się, nadając temu winu podniesiony, przyprawiony finisz. Jest tu dużo naturalnej świeżości, dzięki czemu 16% jest znacznie lżejsze.

Szczegóły

Kolor
Wino czerwone
Kraj
Włochy
Region
Veneto
Szczep(y)
Molinara
Szczep(y)
Rondinella
Szczep(y)
Corvinone
Szczep(y)
Corvina
Apelacja
DOCG Amarone della Valpolicella
Wytrawność
Cierpkość Kwasowość
Soczyste - Dojrzałe
Rodzaj
Spokojne
Pojemność
750 ml
Zawartość alkoholu
16%
Danie
Komentarze
System RabatBack!
System RabatBack!

Zbieraj punkty za zakupy, które wymienimy na bony rabatowe.

Oszczędność
Oszczędność

W ofercie mamy alkohole na każdą kieszeń. Dodatkowo za swoje zamówienie możesz otrzymać liczne rabaty.

Klub dobrewina.pl
Klub dobrewina.pl

Zawsze możesz dołączyć do naszego Klubu dobrewina.pl i czerpać korzyści z członkostwa.

Masz pytanie?
Masz pytanie?

Skontaktuj się z nami, a na pewno Ci pomożemy.

+48 664 159 023

sklep@dobrewina.pl