Wytrawność wina

Wytrawność wina to jeden z kluczowych parametrów określających jego smakowy profil. Odnosi się do stopnia słodyczy lub jej braku w winie. Wina wytrawne charakteryzują się niską zawartością cukru resztkowego, co sprawia, że są one bardziej suche niż słodkie. Stopień wytrawności może być różny w zależności od odmiany winogron, regionu uprawy oraz procesu produkcji. 

Filtruj według

Cena
16 539
Kolor
więcej... mniej
Wytrawność
więcej... mniej
Kraj
więcej... mniej
Region
więcej... mniej
Szczep(y)
więcej... mniej
Apelacja
więcej... mniej
Danie
więcej... mniej
Filter

Opis strony


Zarówno białe wino wytrawne, jak i czerwone wina wytrawne bez wątpienia należą do klasyki tego napoju i wywodzą się z długowiecznych regionalnych tradycji, starannie hodowanych szczepów winogron i kultywowanych przez lata metod fermentacji. Przodują wśród nich wytrawne wino francuskie, ale do najbardziej cenionych należą również włoskie, hiszpańskie, portugalskie, a ostatnio także kalifornijskie, południowoafrykańskie, australijskie, nowozelandzkie, chilijskie. Podaje się je do różnych potraw, białe do lżejszych, czerwone do ciężkich dań mięsnych. Ich bogaty bukiet, zrównoważona kwasowość oraz charakterystyczne nuty smakowe sprawiają, że są niezwykle popularne wśród miłośników wina na całym świecie. Oba rodzaje wina doskonale komponują się również z wieloma rodzajami serów oraz potrawami z ryb i owoców morza.

System RabatBack!
System RabatBack!

Zbieraj punkty za zakupy, które wymienimy na bony rabatowe.

Oszczędność
Oszczędność

W ofercie mamy alkohole na każdą kieszeń. Dodatkowo za swoje zamówienie możesz otrzymać liczne rabaty.

Klub dobrewina.pl
Klub dobrewina.pl

Zawsze możesz dołączyć do naszego Klubu dobrewina.pl i czerpać korzyści z członkostwa.

Masz pytanie?
Masz pytanie?

Skontaktuj się z nami, a na pewno Ci pomożemy.

+48 664 159 023

sklep@dobrewina.pl