Wino czerwone Brunello di Montalcino La Gudiola Cordella włoskie wytrawne 0,75 L
Brunello di Montalcino La Gudiola Cordella 2019 to wykwintne włoskie wino czerwone, produkowane w regionie Montalcino w Toskanii przez winnicę Cordella. Wino to jest wytwarzane w 100% z winogron szczepu Sangiovese, co nadaje mu charakterystyczny smak i aromat.
Charakterystyka wina:
- Aromat: Harmonijny bukiet z nutami dojrzałych wiśni, czekolady, marcepanu oraz delikatnym akcentem wilgotnej skóry.
- Smak: Bogaty i owocowy z wyraźną kwasowością, zrównoważonymi taninami oraz średnio pełnym ciałem. Posiada długie, ciepłe wykończenie.
- Alkohol: 14,5%
- Pojemność: 0,75 L
Proces produkcji:
Winogrona są zbierane na początku października z winnic położonych na wysokości 250-300 metrów n.p.m. Fermentacja trwa 18 dni, po czym wino dojrzewa przez 28 miesięcy w dębowych beczkach o pojemności 25 hl. Następnie leżakuje w butelkach przez kolejne 6 miesięcy przed wprowadzeniem na rynek.
Winnica Cordella:
Rodzina Cordella uprawia winorośl w Montalcino od 1972 roku. W 1998 roku Maddalena Cordella założyła Azienda Agricola Cordella, a w 2010 roku ich 9-hektarowa winnica uzyskała certyfikat ekologiczny.
Sugestie kulinarne:
To eleganckie i wyraziste wino doskonale komponuje się z tradycyjną kuchnią włoską, taką jak dania mięsne, dojrzewające sery oraz potrawy z dziczyzny.
Brunello di Montalcino La Gudiola Cordella 2019 to doskonały wybór dla miłośników włoskich win, ceniących sobie głębię smaku i aromatu charakterystyczną dla regionu Montalcino.
- Kolor
- Wino czerwone
- Kraj
- Włochy
- Region
- Toskania
- Szczep(y)
- Sangiovese
- Apelacja
- DOCG Brunello di Montalcino
- Cierpkość Kwasowość
- Taninowe - Żywe
- Rodzaj
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Zawartość alkoholu
- 14,5%
Brunello di Montalcino La Gudiola Cordella 2019 to wykwintne włoskie wino czerwone, produkowane w regionie Montalcino w Toskanii przez winnicę Cordella. Wino to jest wytwarzane w 100% z winogron szczepu Sangiovese, co nadaje mu charakterystyczny smak i aromat.
Charakterystyka wina:
- Aromat: Harmonijny bukiet z nutami dojrzałych wiśni, czekolady, marcepanu oraz delikatnym akcentem wilgotnej skóry.
- Smak: Bogaty i owocowy z wyraźną kwasowością, zrównoważonymi taninami oraz średnio pełnym ciałem. Posiada długie, ciepłe wykończenie.
- Alkohol: 14,5%
- Pojemność: 0,75 L
Proces produkcji:
Winogrona są zbierane na początku października z winnic położonych na wysokości 250-300 metrów n.p.m. Fermentacja trwa 18 dni, po czym wino dojrzewa przez 28 miesięcy w dębowych beczkach o pojemności 25 hl. Następnie leżakuje w butelkach przez kolejne 6 miesięcy przed wprowadzeniem na rynek.
Winnica Cordella:
Rodzina Cordella uprawia winorośl w Montalcino od 1972 roku. W 1998 roku Maddalena Cordella założyła Azienda Agricola Cordella, a w 2010 roku ich 9-hektarowa winnica uzyskała certyfikat ekologiczny.
Sugestie kulinarne:
To eleganckie i wyraziste wino doskonale komponuje się z tradycyjną kuchnią włoską, taką jak dania mięsne, dojrzewające sery oraz potrawy z dziczyzny.
Brunello di Montalcino La Gudiola Cordella 2019 to doskonały wybór dla miłośników włoskich win, ceniących sobie głębię smaku i aromatu charakterystyczną dla regionu Montalcino.
Szczegóły





Popularne produkty

Zbieraj punkty za zakupy, które wymienimy na bony rabatowe.

W ofercie mamy alkohole na każdą kieszeń. Dodatkowo za swoje zamówienie możesz otrzymać liczne rabaty.

Zawsze możesz dołączyć do naszego Klubu dobrewina.pl i czerpać korzyści z członkostwa.