Wino musujące Prosecco Marsuret San Boldo Brut Valdobbiadene Superiore wytrawne DOCG 0,75 L
Na przełęczy San Boldo znajdują się winnice, w których uprawia się winogrona Glera, absolutny bohater San Boldo Prosecco Superiore Brut Valdobbiadene DOCG z winnicy Marsuret. Szczególne położenie geograficzne nadaje produktowi charakterystyczną kwaśną nutę, ponieważ chłodne prądy w sprytny sposób spowalniają dojrzewanie winogron.
Glery nie trzeba specjalnie przedstawiać. Półaromatyczna, żywiołowa i krystaliczna, to winorośl, której pochodzenie pozostaje owiane tajemnicą. Wiemy, że pierwsze ślady historyczne sięgają XVI wieku.
San Boldo powstaje w wyniku procesu produkcyjnego zgodnego z metodą Charmat. W piwnicy, po klasycznej białej winifikacji ze spontaniczną fermentacją w stalowych kadziach, wino bazowe długo dojrzewa w zbiornikach przed fermentacją w autoklawie. Pierwszą rzeczą, która rzuca się w oczy w tym prosecco, jest jego wygląd charakteryzujący się bladożółtym kolorem i przesiąknięty delikatną i trwałą perlistością. Bukiet jest niezwykle elegancki. Nuty złotego jabłka przeplatają się z intensywnym aromatem dzikich kwiatów, a łyk wykazuje wytrawny i intensywny charakter. Doskonałe jako aperitif, doskonale komponuje się z każdym daniem na bazie ryb.
- Kolor
- Wino białe
- Kraj
- Włochy
- Region
- Veneto
- Szczep(y)
- Glera
- Apelacja
- DOCG Valdobbiadene Superiore
- Bąbelki
- Pełno musujące
- Cierpkość Kwasowość
- Soczyste - Dojrzałe
- Rodzaj
- Musujące
- Pojemność
- 750 ml
- Zawartość alkoholu
- 11,5%
Na przełęczy San Boldo znajdują się winnice, w których uprawia się winogrona Glera, absolutny bohater San Boldo Prosecco Superiore Brut Valdobbiadene DOCG z winnicy Marsuret. Szczególne położenie geograficzne nadaje produktowi charakterystyczną kwaśną nutę, ponieważ chłodne prądy w sprytny sposób spowalniają dojrzewanie winogron.
Glery nie trzeba specjalnie przedstawiać. Półaromatyczna, żywiołowa i krystaliczna, to winorośl, której pochodzenie pozostaje owiane tajemnicą. Wiemy, że pierwsze ślady historyczne sięgają XVI wieku.
San Boldo powstaje w wyniku procesu produkcyjnego zgodnego z metodą Charmat. W piwnicy, po klasycznej białej winifikacji ze spontaniczną fermentacją w stalowych kadziach, wino bazowe długo dojrzewa w zbiornikach przed fermentacją w autoklawie. Pierwszą rzeczą, która rzuca się w oczy w tym prosecco, jest jego wygląd charakteryzujący się bladożółtym kolorem i przesiąknięty delikatną i trwałą perlistością. Bukiet jest niezwykle elegancki. Nuty złotego jabłka przeplatają się z intensywnym aromatem dzikich kwiatów, a łyk wykazuje wytrawny i intensywny charakter. Doskonałe jako aperitif, doskonale komponuje się z każdym daniem na bazie ryb.
Popularne produkty
Zbieraj punkty za zakupy, które wymienimy na bony rabatowe.
W ofercie mamy alkohole na każdą kieszeń. Dodatkowo za swoje zamówienie możesz otrzymać liczne rabaty.
Zawsze możesz dołączyć do naszego Klubu dobrewina.pl i czerpać korzyści z członkostwa.