Wino musujące Prosecco Marsuret Il Soller Extra Dry Valdobbiadene Superiore pół wytrawne DOCG 0,75 L
Soller Prosecco Superiore Extra Dry to jedna z flagowych marek winiarni Marsuret. Świeży i delikatny, narodził się w królestwie Glera, winogronie, które znalazło idealne środowisko w Valdobbiadene. Gleba jest płytka, nie zatrzymuje wilgoci, a łagodny klimat charakteryzuje się nie tylko dużymi wahaniami temperatur, ale także dość dużą ilością opadów. Winnice, w których uprawiane są winogrona przeznaczone do produkcji Soller, położone są w najbardziej chronionej części obszaru i wykorzystują szczególne nachylenie wzgórz, które pozwala im otrzymywać ciepło słońca przez cały dzień .
Był rok 1936, kiedy Agostino, założyciel kupił pierwszą winnicę. Od tego momentu rodzina mogła się odnawiać, zachowując przy tym swoją tradycję. Efektem są winnice, w których praca prowadzona jest z pełnym poszanowaniem natury i wyłącznie ręcznie.
Winogrona uprawiane na tych obszarach charakteryzują się silną zawartością cukru połączoną z utrzymującą się nutą kwasowości. Aby zachować te cechy w nienaruszonym stanie, stosuje się metodę Charmat, która pozwala nam szanować i jednocześnie wzmacniać świeżość i żywotność typową dla winogron Glera . W piwnicy pęczki po wyciśnięciu trafiają do białej winifikacji, która rozpoczyna się fermentacją w stali. Druga fermentacja odbywa się w autoklawie, zgodnie z wytycznymi Metody Martinottiego. Pod koniec procesu produkcyjnego Soller prezentuje słomkowożółty kolor i delikatny perlage. Zmysł węchu uśmierza zapach chrupiącego jabłka, a łyk jest aromatyczny i zachęcający.
- Kolor
- Wino białe
- Kraj
- Włochy
- Region
- Veneto
- Szczep(y)
- Glera
- Apelacja
- DOCG Valdobbiadene Superiore
- Bąbelki
- Pełno musujące
- Cierpkość Kwasowość
- Delikatne - Świeże
- Rodzaj
- Musujące
- Pojemność
- 750 ml
- Zawartość alkoholu
- 11,5%
Soller Prosecco Superiore Extra Dry to jedna z flagowych marek winiarni Marsuret. Świeży i delikatny, narodził się w królestwie Glera, winogronie, które znalazło idealne środowisko w Valdobbiadene. Gleba jest płytka, nie zatrzymuje wilgoci, a łagodny klimat charakteryzuje się nie tylko dużymi wahaniami temperatur, ale także dość dużą ilością opadów. Winnice, w których uprawiane są winogrona przeznaczone do produkcji Soller, położone są w najbardziej chronionej części obszaru i wykorzystują szczególne nachylenie wzgórz, które pozwala im otrzymywać ciepło słońca przez cały dzień .
Był rok 1936, kiedy Agostino, założyciel kupił pierwszą winnicę. Od tego momentu rodzina mogła się odnawiać, zachowując przy tym swoją tradycję. Efektem są winnice, w których praca prowadzona jest z pełnym poszanowaniem natury i wyłącznie ręcznie.
Winogrona uprawiane na tych obszarach charakteryzują się silną zawartością cukru połączoną z utrzymującą się nutą kwasowości. Aby zachować te cechy w nienaruszonym stanie, stosuje się metodę Charmat, która pozwala nam szanować i jednocześnie wzmacniać świeżość i żywotność typową dla winogron Glera . W piwnicy pęczki po wyciśnięciu trafiają do białej winifikacji, która rozpoczyna się fermentacją w stali. Druga fermentacja odbywa się w autoklawie, zgodnie z wytycznymi Metody Martinottiego. Pod koniec procesu produkcyjnego Soller prezentuje słomkowożółty kolor i delikatny perlage. Zmysł węchu uśmierza zapach chrupiącego jabłka, a łyk jest aromatyczny i zachęcający.
Szczegóły
Popularne produkty
Zbieraj punkty za zakupy, które wymienimy na bony rabatowe.
W ofercie mamy alkohole na każdą kieszeń. Dodatkowo za swoje zamówienie możesz otrzymać liczne rabaty.
Zawsze możesz dołączyć do naszego Klubu dobrewina.pl i czerpać korzyści z członkostwa.